Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Spouw-muur-isolatie.nl ALLES WAT JE MOET WETEN OVER SPOUWMUURISOLATIE
Spouw-muur-isolatie.nl

Steenwol als isolatiemateriaal

In de rubriek ‘Isolatiemateriaal’ hadden we het er ook al even over, maar hier gaan we toch nog iets dieper in op steenwol als een isolatiemateriaal bij spouwmuren.

Wil je isoleren met steenwol? Vraag gratis offertes aan bij isolatie-experts in de buurt.

 

  spouwmuurisolatie steenwol Steenwol of rotswol

Steenwol of rotswol is een isolatiemateriaal die voor 96% is gemaakt uit een steensoort (basalt, gabbro, anorthosiet, dolomiet, …) die bij heel hoge temperaturen werd gesmolten en vervolgens in fijne draadjes werd ‘geweven’.
Tegenwoordig word steenwol ook vaak vervaardigd uit gerecycleerde materialen zoals briketten. Met een bindmiddel worden al deze fijne draadjes vervolgens tot een isolatiemat samengeperst en zo ontstaat steenwol.

 

Werking van steenwol

Doordat alle draadjes in een sterke mat zijn verweven, kan deze isolatie alle lucht hier goed tussen vasthouden.
Hierdoor worden koude- en warmeluchtstromen die het huis willen binnenkomen of verlaten tegengehouden en verlies je dus geen reeds opgewekte energie meer! Bovendien is steenwol volledig bestand tegen water en brand!

 

Isolatiewaarde steenwol

Net zoals bij glaswol heeft ook steenwol een bepaalde isolatiewaarde meegekregen. Er zijn twee varianten beschikbaar: HR+ en HR++. Het meeste plusjes heeft de hoogste kwaliteit. HR staat voor Hoog Rendement.

Steenwol heeft een rendement van HR+, waardoor het minder hoog scoort dan glaswol. Steenwol is echter wel een betere geluidsisolator. Via de offertepagina kan je extra informatie inwinnen bij erkende vakmannen in jouw omgeving.

spouwmuurisolatie rotswol

 

Levensduur rotswol

Rotswol of steenwol heeft een ongelooflijk lange levensduur en is daardoor ook een erg voordelige investering! Eenmaal dat je steenwol in je huis hebt laten plaatsen, hoef je nooit meer aan ‘herisolatie’ te denken!

De energie die werd gebruikt om deze soort van mineraalwol te maken (productie, transport, …) is 300 keer kleiner dan de energie die dit isolatiemateriaal in zijn volledige levensduur kan besparen!

 

Voordelen van steenwol

Isolatiematerialen hebben natuurlijk als voordeel dat ze de energiekosten erg kunnen drukken en dat ze bijdragen aan een milieuvriendelijkere wereld, maar wat zijn nu de voordelen die specifiek aan steenwol zijn verbonden?

– Door zijn unieke opbouw kan steenwol overal worden geplaatst! In de vreemdste vormen en tussen de kleinste gaatjes!
– Overschotjes van steenwol kunnen worden teruggebracht naar de fabrikant voor recyclage.
– Steenwol is niet alleen energiezuinig maar zorgt ook voor geluiddemping.
– Niet brandbaar!
– Bestand tegen water.
– Goedkoop, doordat het wordt gemaakt uit grondstoffen die nog overvloedig aanwezig zijn in de natuur.
– Volledig vormvast! (Krimpt dus niet, waardoor de goede werking anders zou verminderen.)

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via spouw-muur-isolatie.nl kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende vakmannen gespecialiseerd in isolatiewerken. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen situatie, wensen en verwachtingen.