spouwmuurisolatie
De meest informatieve site over spouwmuurisolatie!

Opbouw spouwmuur

spouwmuur De spouwmuur is een constructie die bestaat uit de binnen- en buitenmuur, met daarbinnen een opening; de spouw.
Deze spouw heeft een vochtwerende en isolerende functie. Voor een verbeterde geluids- en warmteisolatie kan in de spouw ook nog extra isolatiemateriaal worden gestopt. Nu wil je natuurlijk wel graag weten hoe zo'n spouwmuur er eigenlijk uitziet!
Spouwmuur opbouw

spouwmuur Een spouwmuur bestaat natuurlijk niet enkel en alleen uit twee muren met daartussen een opening. Om optimaal te isoleren is er door de jaren heen heel wat verbetert in de opbouw van een spouwmuur.

Op de funderingsbalken die in de grond liggen, worden de buitenmuur (1) en de binnenmuur (2) (of het buiten- en binnenblad) geplaatst, met daartussen een opening (3 - de spouw).
Binnenin de spouw zit vervolgens isolatiemateriaal (4) en eventueel een luchtspouw (5).
Deze luchtspouw heeft als doel vochtophoping in het isolatiemateriaal te vermijden. Tegenwoordig wordt er steeds minder gebruik gemaakt van een luchtspouw, omdat isolatiematerialen almaar vochtwerender worden gemaakt.In de binnenmuur (of binnenblad) worden ook openingen gemaakt voor grondvloeren: zowel de verdiepingsvloer als voor de begane grond.

Ventileren van een spouw is overbodig als je bouwt met poreuze gesteentes. Bij normale bakstenen zit het namelijk zo dat meer dan 95% van het vocht dat werd opgenomen de bakstenen ook weer verlaat door te verdampen.
Let wel op met (dampdicht) beschilderde bakstenen of geglazuurde bakstenen! Hier kan de damp niet meer weg en worden ventilatieroostertjes of stootvoegen wel aangeraden.

Om spouwmuren een heel stevige constructie te geven, worden zij tegenwoordig ook steeds verankerd. Dit wilt eigenlijk zeggen dat ze aan elkaar worden verbonden met een dikke en sterke staaldraad (6).
De uiteinden van deze staaldraad worden vervolgens in de binnen- en buitenmuur gestopt.

Gratis prijsofferte spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie spaart heel wat energiekosten uit en geeft een meerwaarde aan je huis!
Vraag via onze gratis en vrijblijvende offertedienst offertes aan bij professionals die de hoogste kwaliteit leveren en dat tegen de laagste prijs.

 


offertedienst spouwmuurisolatie